Eerder veroordeeld

Verkrachting met wolfsmasker op: Duitse politie houdt verdachte aan

27 juni 2019 18:33 Aangepast: 27 juni 2019 18:52
Archieffoto.

De politie ïn München heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht dinsdag een 11-jarig meisje te hebben verkracht. Hij zou daarbij een wolfsmasker hebben gedragen.

De 43-jarige verdachte is op zijn werk aangehouden. De politie vond hem dankzij DNA-sporen. Zijn gegevens zaten in de DNA-databank omdat hij in 2010 al eens was veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en elf maanden vanwege onder meer kindermisbruik.

Therapeutische woongroep

De man is ook een tijd opgenomen geweest in een gesloten inrichting. In 2018 werd hij daaruit ontslagen. Vanuit een therapeutische woongroep werd zijn terugkeer in de maatschappij begeleid, schrijft de krant Bild.

Na zijn werk zou hij dinsdagmiddag het meisje in een park hebben achtervolgd en in de bosjes getrokken. Nadat hij haar had misbruikt, zou hij haar hebben opgedragen vijf minuten doodstil te blijven liggen. 

Groot alarm

De politie sloeg direct groot alarm, mede doordat passanten de verdachte achter het meisje aan hadden zien lopen. Op beelden van een bewakingscamera bij een station in de Duitse stad werd de man gezien terwijl hij het meisje op ongeveer 20 meter afstand volgt. Kort daarna viel hij het kind aan.

Het wolfsmasker is nog niet gevonden. De verdachte is geboren in München en spreekt volgens de politie 'accentloos Duits'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duitser na 30 jaar gepakt: levenslang voor verkrachting

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore