Oogklachten en jeuk

Vlaams festival Rock Werchter deels ontruimd wegens processierupsen

27 juni 2019 16:47 Aangepast: 28 juni 2019 07:24
P!nk is vandaag de grote publiekstrekker op Rock Werchter. Beeld © ANP

Op de eerste festivaldag is een deel van het Belgische Rock Werchter ontruimd. Bomen in de buurt van podium The Barn zitten vol met processierupsen en die zorgen voor overlast.

In de tent passen 20.000 mensen en de kans op oogklachten, benauwdheid en jeuk is groot, dankzij die rupsen. De brandweer is met drie ploegen uitgerukt om de diertjes te bestrijden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdriedubbeling aantal processierupsen: 'Dit probleem gaat niet meer weg'

Geen enkel gif

Volgens de brandweer wordt écht verdelgen moeilijk. De processierups is namelijk met bijna geen enkel gif goed aan te pakken.

De brandharen van de rups worden verspreid door de wind en kunnen bij mensen in de huid, ogen en luchtwegen terechtkomen. Ook in Nederland zorgen de dieren voor veel overlast.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeuk en uitslag: processierups gaat voor nog meer overlast zorgen

Hittegolfplan

Vandaag zijn P!nk, Bastille en Brockhampton de grote publiekstrekkers. Die laatste staat vanavond als één na laatste in The Barn. De komende dagen staan onder andere The Cure, Muse en Zeal & Ardor op het programma.

Het belooft sowieso een heftig weekend te worden op het festival waar elk jaar ook veel Nederlanders naar toe gaat. Omdat het nogal warm wordt, ligt er in bijvoorbeeld ook een hittegolfplan klaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore