Smeekbede

Moeder wilde verdronken Oscar afhouden van 'Amerikaanse droom'

26 juni 2019 21:13 Aangepast: 26 juni 2019 21:29
Rosa Ramirez, moeder van de verdronken Oscar. Beeld © YouTube

De moeder van de migrant uit El Salvador die met zijn dochtertje verdronk bij een poging de Verenigde Staten te bereiken, had haar zoon vergeefs gevraagd zijn 'Amerikaanse droom' niet te volgen. De geëmotioneerde Rosa Ramirez zei tegen de krant La Prensa dat ze nu in de eerste plaats wil zorgen dat de lichamen worden teruggebracht.

De foto van de dode Oscar Alberto Martinez die met zijn jonge dochtertje Valeria aan de oever van de grensrivier Rio Grande ligt, leidde ook buiten de VS tot geschokte reacties. De paus bekeek de afbeelding volgens het Vaticaan met 'veel verdriet' en bidt voor het duo en alle migranten die onder dit soort omstandigheden het leven verliezen.

Vertrokken ondanks smeekbede

Ramirez vertelde dat haar zoon Oscar ondanks haar smeekbede in april was vertrokken. Hij hoopte werk te vinden in de Verenigde Staten en uiteindelijk een huis te kopen. De foto van de dode vader en dochter in de Mexicaanse rivier is vergeleken met die van Alan Kurdi, het jongetje van 3 wiens lichaam in 2015 aanspoelde in Turkije.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Foto van verdronken vader en kind op weg naar VS schokt de wereld

De man had zijn dochtertje op zijn rug  genomen en onder zijn trui geklemd om vanaf de Mexicaanse kant van de rivier naar de Amerikaanse kant te zwemmen, meldde The New York Times

Sterke stroming

Zijn vrouw zwom een stuk daarachter. Op een gegeven moment werd de stroming erg sterk. Waarschijnlijk besloot de moeder terug te zwemmen naar de Mexicaanse kant. De vader zwom door, maar werd meegenomen door de stroming. De moeder zou het drama vanaf de kant hebben zien gebeuren. 

Moeder Rosa Ramirez in tranen

De moeder van de omgekomen Oscar doet haar verhaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`