'Redelijk bedrag'

Schadevergoeding voor families 7 Australische slachtoffers MH17

26 juni 2019 17:42 Aangepast: 26 juni 2019 18:52
Het monument in de Australische hoofdstad Canberra dat herinnert aan de MH17-ramp. Beeld © EPA

De nabestaanden van zeven Australische slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 krijgen schadevergoeding van Malaysia Airlines. De hoogte van het bedrag is onbekend, maar volgens hun advocaat is het een 'redelijke' vergoeding.

Het gaat om vijf gezinnen die zeven familieleden kwijtraakten toen vlucht MH17 werd neergehaald boven Oost-Oekraïne, bijna vijf jaar geleden. Daarbij kwamen 298 mensen om het leven, onder wie tientallen Australiërs.

Families opgelucht

De overeenkomst is goedgekeurd door de rechter. De advocaat van de families zegt dat zijn cliënten opgelucht zijn dat ze nu geen hoorzittingen hoeven bij te wonen. Ze wilden hun verdriet niet opnieuw beleven in de rechtbank.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brandbrief nabestaanden MH17: 'Eis medewerking van Rusland'

Malaysia Airlines is tevreden met de schikking. Het bedrijf ligt sinds de ramp onder vuur omdat het over een conflictgebied vloog terwijl er aanwijzingen waren dat dat niet veilig was.

Akkoord met Nederlandse nabestaanden

De nabestaanden van bijna alle Nederlandse slachtoffers hebben in 2016 al een akkoord gesloten met Malaysia Airlines over een schadevergoeding. Ook nabestaanden van omgekomen passagiers uit Maleisië en Australië hadden destijds een akkoord bereikt. Over inhoud is niets bekendgemaakt.

De Australiërs die nu een schikking hebben getroffen, zijn volgens voorzitter Piet Ploeg van Stichting Vliegramp MH17 waarschijnlijk nabestaanden die een andere weg hebben bewandeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore