Air Canada

Vrouw wordt wakker in donker en verlaten vliegtuig: 'Een nachtmerrie'

24 juni 2019 07:33 Aangepast: 24 juni 2019 07:38
Beeld © Getty Images

Op het vliegveld van Toronto is een vliegtuigpassagier wakker geworden in een geparkeerd en verlaten vliegtuig, nadat ze na een vlucht was vergeten door de crew. De vrouw raakte naar eigen zeggen in paniek, want het was pikkedonker.

Vliegtuigmaatschappij Air Canada heeft een onderzoek ingesteld naar het incident twee weken geleden. Het nieuws kwam naar buiten nadat een vriendin van de vrouw het verhaal op Facebook had gedeeld aan Air Canada.

De vrouw, Tiffani Adams, had een vlucht achter de rug van Quebec naar Toronto. "Ik dacht dat ik in een nachtmerrie zat", schrijft ze. Ze belde een vriendin, maar haar telefoon viel snel uit vanwege een lege batterij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zwaargewonden door turbulentie: Transaviapiloot zag onweersbui te laat

"Ik probeerde me te concentreren op mijn ademhaling en een paniekaanval te beheersen. Ik probeerde mijn telefoon op te laden via een USB-poort in het vliegtuig." Maar dat had geen zin; de stroom was uitgeschakeld.

De vrouw vond na een zoektocht in het donker een zaklamp in de cockpit. Het lukte haar de deur te openen. "Ik zag dat ik 15 meter boven de grond zat, dus kon er niet uit."

Excuses

Een bagagemedewerker zag de vrouw met de zaklamp seinen. Daarna kon ze uit het toestel worden bevrijd. "Hij was in shock en vroeg hoe het in godsnaam mogelijk was dat ze me op het toestel hadden achtergelaten. Ik vroeg me dat ook af."

De vrouw zegt dat ze sinds het incident last heeft van nachtmerries. Air Canada heeft excuses aangeboden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore