Weken vermist

Lichamen van zeven bergbeklimmers geborgen in Himalaya

23 juni 2019 22:28 Aangepast: 23 juni 2019 22:35

De lichamen van zeven van de acht bergbeklimmers die zijn omgekomen in het Himalayagebergte zijn vandaag geborgen. De alpinisten werden al weken vermist.

De bergbeklimmers waren onderweg naar de top van de Nanda Devi. De Nanda Devi wordt beschouwd als een van de moeilijkst te beklimmen bergen in de Himalaya.

Identiteit

De identiteit van de slachtoffers is niet bekendgemaakt. De groep klimmers bestond naast een Britse gids uit drie Britten, twee Amerikanen, een Indiër en een Australiër.

Er is ruim een maand naar de klimmers gezocht. De zoekactie was zwaar omdat het weer slecht was en het gebied lastig te bereiken. Morgen wordt verder gezocht naar de achtste alpinist. 

Zware lawine

De Indiase autoriteiten gingen er al weken van uit dat de klimmers waren overleden. De laatste keer dat er iets van de groep vernomen was, was op 26 mei.

De dag erop was er een zware lawine op de plek waar de groep zich bevond. 

De Nanda Devi De Nanda Devi

Veel doden

De afgelopen weken kwamen al elf alpinisten om het leven in de Himalaya, vooral op de Mount Everest. Dat heeft onder meer te maken met de grote drukte op de berg. Daardoor ontstond filevorming, waardoor sommige alpinisten stierven aan uitdroging of uitputting.

De Mount Everest is met 8.848 meter de hoogste top ter wereld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore