Volle steun

Leiders EU eensgezind achter vervolging van MH17-verdachten

20 juni 2019 22:06 Aangepast: 20 juni 2019 22:19
Gisteren werd bekendgemaakt welke verdachten het OM op de korrel heeft. Beeld © ANP

Het besluit om vier verdachten te vervolgen voor hun aandeel in het neerhalen van vlucht MH17, krijgt de steun van alle regeringsleiders van de Europese Unie. Ze roepen Rusland opnieuw op mee te werken aan het onderzoek.

De rechtszaak tegen de verdachten (drie Russen en een Oekraïner) begint volgend jaar maart en wordt in Nederland gehouden.

Alle inspanningen om waarheid, recht en rekenschap te bewerkstelligen voor de slachtoffers, hun vrienden en familie krijgen de volle steun, zegt de Europese Raad. De EU-leiders hebben er het volste vertrouwen in dat de rechtsgang onafhankelijk en professioneel zal zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rusland wijst aanklagen verdachten MH17 af: 'Loze beschuldigingen'

Nederland had gevraagd de zaak te bespreken op de EU-top in Brussel, mede omdat het komende maand vijf jaar geleden is dat het toestel boven Oekraïne werd neergehaald.

Rusland aansprakelijk

De regeringsleiders toonden zich in het verleden altijd solidair met Nederland en de andere landen in het internationale onderzoeksteam (JIT). Ook het Nederlandse besluit om Rusland aansprakelijk te stellen kreeg eerder de volle steun.

Dit zijn de moordverdachten van de MH17-ramp

Gisteren werd bekendgemaakt welke vier mannen worden vervolgd in de MH17-zaak.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore