Frontale botsing

Vrouw in Wales gecrasht door spin in auto, zoon (11) overleden

19 juni 2019 22:07 Aangepast: 19 juni 2019 22:32
De A485 bij Olmarch (Wales), waar het ongeluk vorig jaar mei gebeurde. Beeld © Street View

Een vrouw die haar kinderen naar school bracht, blijkt de dood van haar 11-jarige zoon te hebben veroorzaakt nadat achter het stuur een spin op haar hand was gevallen. Ze raakte op de verkeerde weghelft en botste op een tegenligger.

Het ongeluk in Wales gebeurde vorig jaar mei, maar de toedracht is pas nu in een hoorzitting boven tafel gekomen. Bij het politieverhoor direct na het ongeluk had de moeder alle vragen nog beantwoord met 'geen commentaar', schrijft de Britse omroep BBC.

Dochter kalmeren

De automobiliste zegt dat ze na het incident met de spin vooral bezig was met het kalmeren van haar 8-jarige dochter, die voor in de auto naast haar zat. Ze wil geen antwoord geven op de vraag van de politie waarom ze de auto na het voorval niet onmiddellijk aan de kant had gezet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw schrikt van spin in haar auto en rijdt tegen pand aan

De bestuurder van de tegemoetkomende auto, een SUV met aanhanger, zegt dat hij haar wagen secondenlang op zich had zien afkomen terwijl hij zich vertwijfeld afvroeg waarom de bestuurder niet terugging naar de eigen weghelft. Hij en zijn vrouw hadden nog net genoeg tijd om zich voor te bereiden op de klap.

Ernstig hoofdletsel

De 11-jarige Tristan, die op de achterbank van de andere auto zat, kwam door de botsing om het leven. Hij bezweek aan ernstig hoofdletsel. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore