Omvang schade onbekend

Zeker 11 doden en 122 gewonden na zware aardbeving in China

18 juni 2019 04:32 Aangepast: 18 juni 2019 09:27
Hulpverleners in de Chinese provincie Sichuan. Beeld © Getty Images/Visual China Group

Het dodental na een zware aardbeving in de zuidwestelijke Chinese provincie Sichuan is opgelopen naar elf. Zeker 122 mensen zijn gewond geraakt, melden de autoriteiten en de Chinese staatsmedia. Reddingswerkers hebben ook enkele overlevenden uit het puin gehaald.

Het epicentrum van de beving was volgens persbureau Xinhua net buiten de stad Yibin. De aardbeving vond plaats rond 22.55 uur lokale tijd op een diepte van 16 kilometer en had een kracht van 6,0. Sindsdien hebben er meerdere naschokken plaatsgevonden waarvan de zwaarste een kracht had van 5,3.

De Chinese overheid heeft meer dan 300 brandweerlieden en reddingswerkers ingezet. Ook zijn 5.000 tenten, 10.000 bedden en ander hulpmateriaal naar het rampgebied gezonden.

Aardbevingsgevoelig gebied

De slachtoffers vielen allemaal in de regio's Changning en Gongxian, ten zuiden van Yibin, melden lokale autoriteiten. In Changning is een hotel ingestort, maar het is nog onduidelijk of hierbij slachtoffers zijn gevallen. De hulpverlening werd vanmorgen bemoeilijkt door zware regen en schade aan wegen. Tenminste één belangrijke snelweg naar Yibin is afgesloten.

In 2008 werd Sichuan getroffen door een aardbeving met een kracht van 8,0, die meer dan 100.000 doden en vermisten eiste. Het epicentrum van die beving lag zo'n 400 kilometer verwijderd van de beving van gisteren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore