Huldiging Toronto Raptors

Vier gewonden na schietpartij in feestend Toronto

18 juni 2019 03:10 Aangepast: 18 juni 2019 08:30
Twee vrouwen rennen weg na een schietpartij in de Canadese stad Toronto. Beeld © Getty Images/Steve Russell

Vier mensen zijn gewond geraakt bij een schietpartij tijdens de huldiging van de Toronto Raptors in de Canadese stad Toronto. Volgens de politie waren er meer dan een miljoen mensen op de been om te vieren dat de basketbalploeg als eerste Canadese club de titel in de NBA veroverde.

Nadat de schoten klonken op Nathan Phillips Square, renden duizenden mensen in paniek weg. Vluchtende mensen duwden elkaar opzij in een poging een veilig heenkomen te zoeken. Rugzakken, schoenen en stukken kleding lagen verspreid op straat.

Een ooggetuige vertelde CTV News Toronto dat hij eerst dacht dat er vuurwerk werd afgeschoten. Maar daarna begonnen mensen alle kanten op te rennen. "Iedereen viel—zo'n honderd mensen die gewoon over elkaar heen vielen", zei hij. "Het was zo erg, de grond trilde. Er werd gegild."

Mensen rennen in paniek weg na het horen van de schoten

In helikopterbeelden is te zien hoe rookwolkjes opstijgen uit de menigte.

Geen levensgevaar

De huldiging werd onderbroken zodat de menigte verteld kon worden dat er een 'noodsituatie' was en er op aan te dringen kalm te blijven. De rust keerde daarna snel terug, en kort daarna werd de huldiging hervat.

Volgens het hoofd van de politie van Toronto Mark Saunders, arriveerden agenten 'relatief snel'. Zij verrichtten drie aanhoudingen en namen twee vuurwapens in beslag. Geen van de gewonden was in levensgevaar, aldus Saunders. Het is nog niet bekend wat er precies is voorgevallen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore