In de struiken

Baby in Duitsland gered uit vuilniszak

17 juni 2019 20:58
Archieffoto Beeld © Getty

De Duitse politie heeft in Kierspe op het nippertje een baby kunnen redden die door haar moeder in een vuilniszak achter haar huis in de struiken was gelegd.

Nadat het kindje drie uur in de vuilniszak had gezeten, was de zuurstof bijna op, zo vertelde een Duitse politiewoordvoerder.

Het meisje, dat een lichaamstemperatuur van nog maar 31 graden had en heel koud aanvoelde, is inmiddels buiten levensgevaar. Ze moet nog wel behandeld worden in het ziekenhuis.

Bloedingen

De moeder (31) is aangehouden. Ze woont met haar verloofde in het stadje Kierspe in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Samen hadden ze al een dochtertje van 1 jaar oud toen ze opnieuw zwanger werd.

De kans is groot dat zowel haar man als de familie van de vrouw niet wist dat ze zwanger was. Toen de vrouw bloedde, belde haar man een ambulance.

In het ziekenhuis stelden artsen na onderzoek vast dat ze zeer recent moest zijn bevallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maand oude baby uit Wales sterft nadat dronken moeder bovenop hem in slaap valt

Huilende baby

Na de ontdekking dat de vrouw net moest zijn bevallen, werd de politie ingeschakeld. Agenten vonden het kindje gewikkeld in twee handdoeken in een vuilniszak. Ze waren het meisje op het spoor gekomen omdat ze het kindje hoorden huilen.

Er loopt een onderzoek naar de vrouw en ze is overgebracht naar de gevangenis toen haar gezondheid dat toeliet. Waarom ze haar zwangerschap en bevalling verborgen hield, is niet duidelijk.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore