Bekvechten

Trump noemt burgemeester Londen 'nationale schande' na drie doden in 24 uur

16 juni 2019 09:23
Sadiq Khan en Donald Trump.

Donald Trump heeft Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, een 'ramp' en een 'nationale schande' genoemd nadat in Londen in 24 uur twee dodelijke steekpartijen en een schietpartij hadden plaatsgevonden.

President Trump is net een week terug van zijn staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. De twee mannen halen wel vaker hard naar elkaar uit. Na het staatsbezoek van Trump noemde Khan hem een 'ijskoude loser'. Waarop Trump reageerde dat Khan 'een nationale schande is die Londen kapotmaakt'. 

Drie doden

Trump reageerde met zijn tweet op een bericht van de rechts-radicale mediapersoonlijkheid Katie Hopkins, die Londen ‘stab-city’ noemde en de stad omschreef als 'Khans Londonistan'.

In Londen vond gisteren een 30-jarige man de dood na een steekpartij. Eerder overleden twee tieners tijdens een steek- en schietincident in de stad. De incidenten lijken geen verband met elkaar te hebben.

Tienermoorden

Sinds begin dit jaar zijn volgens Britse media al tien tieners in de leeftijd van 14 tot 19 jaar met messteken om het leven gebracht. Vaak is het motief van de steekpartijen onduidelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Boze burgemeester Londen wil Trump niet op bezoek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore