Homohaat

Lesbisch stel uit Engeland vertelt over mishandeling: 'Ze zagen ons als seksobject'

15 juni 2019 19:11 Aangepast: 15 juni 2019 19:13
De twee vrouwen direct na de mishandeling. Beeld © Melania Geymonat

Ze zijn boos, verdrietig en maken zich zorgen om homohaat in hun land. De twee lesbische vrouwen die in Londen werden mishandeld omdat ze weigerden te zoenen, vertellen hun verhaal aan Channel 4 News. "Ze zagen ons als seksobject."

Hun gezichten zijn wat minder gehavend, de blauwe plekken wat weggetrokken, maar de woede is nog vers. De Amerikaanse Chris (29) en haar vriendin Melania Geymonat (28) uit Uruguay vertellen hun verhaal aan een verslaggever van het Engelse nieuwsmedium Channel 4 News.

'Niet meer dan dat'

"Ze zagen ons als seksobjecten", vertelt Melania. "Niet meer dan dat." Chris: "Die kinderen dachten dat wij daar waren om hen te vermaken."

Het is nu ruim twee weken geleden dat de vrouwen ernstig werden mishandeld toen ze in een bus in Londen zaten. Een groep jongens vroeg hen of ze elkaar wilden zoenen, het stel weigerde dat. Daarop kregen Chris en Melania klappen en de jongens gingen er vervolgens met hun spullen vandoor. 

Niet alles herinneren

De vrouwen haalden het nieuws in Groot-Brittannië, maar óók daarbuiten, omdat ze hun verhaal en een foto van zichzelf deelden op Facebook, waarop te zien was dat ze onder het bloed zaten. "Het was een heftige foto", geeft Chris toe.

De mishandeling leidde tot een storm van verontwaardiging in Groot-Brittannië. Politici als premier Theresa May, oppositieleider Jeremy Corbyn en de burgemeester van Londen waren eensgezind in hun veroordeling.

Melania vertelt ook dat er momenten zijn die ze door de klappen niet meer kan herinneren. "De jongens maakten beledigende opmerkingen over onze geaardheid, over seksstandjes. Daarna zeiden ze dat we moesten zoenen, zodat zij konden kijken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arrestaties in Londen na mishandeling lesbiënnes die weigerden te zoenen

'Dit blijft gebeuren' 

"Ben je boos?" vraagt de verslaggever aan Chris. "Ja", zegt ze volmondig. "Haatmisdaden gebeuren nog altijd."

De vrouwen vertellen hun verhaal om te laten zien dat de mishandeling niet alleen maar tegen vrouwen was gericht, maar ook tegen homoseksualiteit. Melania: "Dit moet stoppen."

De politie heeft inmiddels vier tieners gearresteerd in verband met de mishandeling. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`