Salvator Mundi

'Duurste schilderij ter wereld van Da Vinci hangt in jacht van Bin Salman'

10 juni 2019 23:01 Aangepast: 10 juni 2019 23:14
Beeld © AFP

Een kunstexpert denkt te weten waar Leonardo da Vinci's 'Salvator Mundi' is gebleven. Het schilderij dat anderhalf jaar geleden voor 450 miljoen dollar werd geveild en sindsdien spoorloos is, zou hangen op een superluxe jacht van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman.

Het portret van Jezus als 'Redder van de wereld' werd in november 2017 het duurste schilderij ter wereld. Volgens verschillende media deed de Saoedische prins Badr bin Abdullah bin Farhan, een familielid van kroonprins Mohammed bin Salman, het hoogste bod in opdracht van de autoriteiten in Abu Dhabi.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Saoedische prins betaalt duurste Da Vinci af in zes termijnen

Louvre Abu Dhabi

Toen werd gezegd dat het schilderij zou komen te hangen in het Louvre Abu Dhabi, maar daar is het nog altijd niet te zien. Volgens een kunstexpert van het doorgaans goed ingevoerde Artnet is het de bedoeling dat de Salvator Mundi op termijn naar Al-Ula in Saudi-Arabië verhuist, waar een cultureel centrum moet verschijnen.

Tot die tijd blijft het schilderij aan boord van de 134 meter lange Serene. Het schip lag volgens persbureau Bloomberg eind mei voor de kust van de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh in de Rode Zee.

Aan boord van dit 130 meter lange superjacht van de Saoedische kroonprins zou het schilderij moeten hangen. Aan boord van dit 130 meter lange superjacht van de Saoedische kroonprins zou het schilderij moeten hangen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`