Onderdeel van Mars

NASA moet van Trump ophouden over de maan: 'Dat hebben we al gedaan'

07 juni 2019 23:28
Slechts 8 procent van de Nederlanders verwacht dat er in 2035 mensen op Mars wonen. Beeld © NASA

De Amerikaanse president Donald Trump vindt de maan geen gepaste ambitie voor ruimtevaartorganisatie NASA. "Dat hebben we vijftig jaar geleden al gedaan." De organisatie moet stoppen met praten over teruggaan naar de maan, twitterde Trump.

"Met al het geld dat we besteden moet NASA niet praten over teruggaan naar de maan. We deden dat vijftig jaar gelden. Ze zouden zich moeten richten op de veel grotere zaken waar we mee bezig zijn, waaronder Mars (waar de maan deel van uitmaakt), defensie en wetenschap", aldus Trump.

Maan maakt deel uit van Mars?

De president zaaide verwarring met zijn uitlatingen. Vicepresident Mike Pence kondigde in april nog plannen aan om terug te gaan naar de maan in 2024.

En dat was niet de enige verwarring die de tweet veroorzaakte. Columnisten van over de hele wereld vragen zich af waar Trump vandaag haalt dat de maan deel uit maakt van Mars.

Grotere plan

Een verklaring is niet gegeven, maar waarschijnlijk bedoelt de president te zeggen dat een missie naar de maan deel uitmaakt van het grotere plan om naar Mars te reizen. Wetenschappers speculeren al jaren dat in de toekomst marsreizen het beste kunnen worden uitgevoerd na een tussenstop op de maan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruimtetoeristen weer welkom op ruimtestation ISS

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore