In de bus

Arrestaties in Londen na mishandeling lesbiënnes die weigerden te zoenen

07 juni 2019 21:21 Aangepast: 15 juni 2019 18:28
De twee vrouwen direct na de mishandeling Beeld © Melania Geymonat

De politie in Londen heeft vier tieners gearresteerd in verband met de ernstige mishandeling afgelopen week van twee lesbische vrouwen in een bus in de Britse hoofdstad.

De twee vrouwen zeggen te zijn afgetuigd toen ze weigerden te zoenen in opdracht van de daders. Een groep jongens omsingelde hen in de nachtbus. "Ze gedroegen zich zeer agressief en vroegen ons naar seksstandjes, naar lesbische vrouwen en ze wilden dat we gingen zoenen, zodat ze naar ons konden kijken", vertelt slachtoffer Melania Geymonat aan de Britse omroep BBC.

"Ik probeerde de boel nog te laten bedaren door grapjes te maken. Meer het volgende moment begonnen ze op Chris in te slaan." 

'Viering van de liefde' als protest tegen anti-homo-verklaring

Begin dit jaar kwamen een paar honderd demonstranten samen bij het homomonument in Amsterdam. Ze demonstreerden tegen de omstreden Nashville-verklaring.

Bewakingscamera's

De groep tieners in de leeftijd van 15 tot 18 jaar sloeg de vrouwen en gingen ervandoor met een tas en een telefoon. De verdachten werden opgespoord aan de hand van beelden van bewakingscamera's.

De mishandeling leidde tot een storm van verontwaardiging in Groot-Brittannië. Politici als premier Theresa May, oppositieleider Jeremy Corbyn en de burgemeester van Londen waren eensgezind in hun veroordeling.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaanse burgemeester wil dat homo's worden doodgeschoten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore