Door oma gevonden

Baby in VS sterft in bloedhete auto: na 15 uur dood gevonden

06 juni 2019 21:43 Aangepast: 06 juni 2019 21:50
Foto ter illustratie Beeld © iStock

Een tragische gebeurtenis in de Amerikaanse staat Missouri. Daar is een baby van 11 maanden overleden nadat ze was achtergelaten in de auto. Ze zou 15 uur lang opgesloten hebben gezeten.

Het levenloze lichaampje van de baby werd afgelopen zondag rond 16.30 uur gevonden door haar oma. De auto waarin ze zat stond op de oprit van haar huis. 

Misverstand

De oorzaak van het drama zou een misverstand zijn geweest tussen de oma en de ouders van het meisje. De familieleden dachten van elkaar dat ze het kind uit de auto hadden gehaald. Waarom ze er pas zo laat achterkwamen dat de baby in de auto was achtergebleven, is niet bekend.

Zondag was het 26 graden in Saint Louis, de plaats waar de oma woont, maar in de auto moet het nog veel warmer zijn geweest.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

40 jaar cel voor moeder die feestviert, terwijl dochters (1 en 2) sterven in hete auto

De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Een woordvoerder van de openbaar aanklager noemt de vondst van de baby 'hartverscheurend'. "Helemaal omdat het gaat om een kind dat nog heel jong was."

'Niemand zou dit kind iets aan doen'

Een familielid laat aan Amerikaanse media weten dat er geen opzet in het spel kan zijn geweest. "Niemand zou zoiets opzettelijk doen. Als je weet hoe ze lachte en giechelde, dan snap je wat ik bedoel. Niemand zou dit kind ooit iets aan kunnen doen."

Een kind achterlaten in de auto is levensgevaarlijk, onder andere door sterk oplopende temperaturen. Vorig jaar overleden in de Verenigde Staten 52 kinderen in auto's aan de gevolgen van een zogenoemde hitteberoerte.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore