Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
'Enorm bedrag'

Trump adviseert Britten om 'brexitrekening' niet te betalen

02 juni 2019 07:42 Aangepast: 02 juni 2019 10:24
Donald Trump. Beeld © AFP

De Britten moeten weglopen uit de brexitonderhandelingen met de Europese Unie als ze niet krijgen wat ze willen, en de 'brexitrekening' van 44 miljard euro hoeven ze niet te betalen. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd.

Trump deed zijn uitspraken in een interview met de Britse zondagskrant Sunday Times. Brussel wil een vergoeding van 39 miljard pond (44 miljard euro) van het Verenigd Koninkrijk. Dat is 'een enorm bedrag', zegt Trump. Hij zou dat nooit betalen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

May vocht maar verloor: hoe brexit haar exit werd

De Amerikaanse president heeft nog een opmerkelijk advies: wat hem betreft kan de volgende premier beter brexitkopstuk Nigel Farage naar Brussel sturen als onderhandelaar. "Ik mag Nigel heel graag. Hij heeft veel te bieden, hij is slim. Ze zullen hem niet sturen, maar denk er eens aan hoe goed ze het zouden doen als ze dat wel deden."

Op staatsbezoek

Trump begint morgen aan zijn staatsbezoek aan Groot-Brittannië. Eerder deze week gaf hij een interview aan het Britse boulevardblad The Sun. Daarin zei hij dat Boris Johnson een 'uitmuntend leider' van de Conservatieve Partij zou zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore