Santé!

Belgische agenten mogen weer een pintje pakken

01 juni 2019 08:44 Aangepast: 01 juni 2019 08:55
Beeld © ANP

De Belgische politie mag op feestjes in de kazernes weer een biertje opentrekken. Het drinken van alcohol was daar zes jaar lang niet toegestaan, maar dat verbod was volgens de baas van de federale politie funest voor de sfeer.

Dat meldt Het Nieuwsblad. "Het totale verbod was nefast (rampzalig) voor de sociale cohesie", schrijft commissaris-generaal Marc De Mesmaeker in een interne nota over de alcoholban die zes jaar geleden door zijn voorganger was ingesteld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Proost: dit voorjaar ook alcoholvrije Leffe Blond

De vorige commissaris-generaal had het verbod op het schenken van alcohol ingesteld als besparings- en imagomaatregel. Maar dat wordt nu door De Mesmaeker weer teruggedraaid. "Veel goede initiatieven kenmerkend voor de cultuur van de federale politie zijn verdwenen."

Geen sterke drank

Met het nieuwe beleid wil de commissaris-generaal zijn personeel de kans geven 'belangrijke carrière- of dienstmomenten te vieren. Weliswaar op een decente (fatsoenlijke) manier'.

Het verbod blijft in stand voor sterke drank. Daarnaast mag alcohol nooit tijdens diensttijd gedronken worden. Volgens Het Nieuwsblad komen 'de beruchte vrijdagavonden in de rijkswachtkazernes, waarop behoorlijk wat bier gehesen werd', ook niet meer terug.

Alcoholvrije bubbels: te pruimen of smerig?

Voor wie toch liever niet drinkt op de nieuwjaarsreceptie van het werk, testte RTL Z een aantal alcoholvrije dranken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore