Verdwaald en gewond

Vrouw (35) overleeft weken in wildernis Hawaï

25 mei 2019 17:02 Aangepast: 25 mei 2019 17:04
Amanda Eller met haar redders. Beeld © AFP / Facebook

Nadat op 8 mei haar auto was gevonden met de papieren en haar telefoon er nog in, vreesden haar vrienden en familie voor het ergste. Maar nu kunnen ze opgelucht ademhalen: de 35-jarige Amanda Eller is gered nadat ze door een reddingsploeg in een helikopter was ontdekt in onherbergzaam gebied op Maui.

Eller vertelde de reddingswerkers dat ze verdwaald was geraakt toen ze ruim twee weken geleden een stukje ging lopen. Daarna kwam ze ten val, waarbij ze vermoedelijk een been brak. De zoekactie die daarna op gang kwam, was gisteren eindelijk succesvol: Eller werd vanuit de lucht ontdekt in een diep ravijn, vijftien dagen nadat haar vermissing was gemeld.

Een waterval vlak bij de plek waar Amanda Eller werd gevonden. Een waterval vlak bij de plek waar Amanda Eller werd gevonden.

Ze hield zichzelf in leven met de bessen die ze vond. Afgezien van verwondingen aan haar benen is ze in opmerkelijk goede conditie, zei haar moeder tegen een lokale website. Haar vader zegt dat hij moest 'huilen als een baby' toen hij hoorde dat ze gevonden was.

'Blijven zoeken'

Eller woont op Maui, waar ze fysiotherapeut is, en onmiddellijk na haar vermissing zetten vrienden een Facebookpagina op om de zoektocht te coördineren. "Ik ben de moed nooit verloren", zegt haar moeder. "Zelfs als ik in de put zat, hield ik me sterk omdat ik wist dat we haar zouden vinden als we systematisch zouden blijven zoeken."

Eén van de reddingswerkers vertelt dat de ploeg uitzinnig van blijdschap was toen ze haar in de diepte zagen, meldt de Britse omroep BBC. "We moesten ons inhouden om niet te snel naar haar toe te gaan." Een collega zegt dat hij het moment waarop ze Eller in het oog kregen, beschouwt als de mooiste dag uit zijn leven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drie professionele klimmers van The North Face vermist na lawine

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`