Ouders vermoord

Levenslang voor kidnapper 13-jarige Jayme Closs

24 mei 2019 22:39 Aangepast: 24 mei 2019 23:05
Jayme Closs Beeld © AFP

De man die vorige jaar het Amerikaanse meisje Jayme Closs ontvoerde en maandenlang vasthield, nadat hij eerst haar ouders had vermoord, is veroordeeld tot twee keer levenslang, zonder in aanmerking te komen voor vervroegde vrijlating.

De 21-jarige Jake Patterson had eerder al schuld bekend in de zaak. Wat zijn motief was, is nooit duidelijk geworden. Zelf had hij daarover per brief laten weten: "Mijn redenen zijn niet zwart of wit. In die periode was ik heel boos. De reden dat ik dit heb gedaan, is heel complex." 

Zoekactie met duizenden vrijwilligers

De ontvoering van de 13-jarige Jayme hield Amerika eind vorig jaar in de ban. Maandenlang werd er naar haar gezocht. Duizenden vrijwilligers zetten een zoekactie op, omdat de politie na de vondst van de dode lichamen van haar ouders er al vanuit ging dat ze was ontvoerd.

De zoektocht bleef zonder resultaat. Van Jayme ontbrak ieder spoor. Totdat ze begin januari wist te ontsnappen uit de blokhut waar ze al die tijd was vastgehouden. Ze klampte een buurvrouw aan en wist zo de politie te bereiken. Al snel werd Patterson aangehouden. 

 

Zware rechtszaak besparen

Om het meisje een nog zwaardere rechtszaak te besparen, besloten de aanklagers zich in de rechtszaak te beperken tot de dubbele moord en ontvoering. Wat er zich in die maanden in de blokhut heeft afgespeeld blijft geheim. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jayme (13) over gruwelijke ontvoering en hoe haar ouders werden vermoord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore