Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
'Hij zal boeten'

Noord-Korea: 'Joe Biden is een imbeciel met een laag IQ'

22 mei 2019 05:55 Aangepast: 22 mei 2019 06:12
Joe Biden Beeld © AFP

Joe Biden, oud-vicepresident van de VS en kandidaat om voor de Democratische partij een gooi te doen naar het presidentschap, is een 'imbeciel die de elementaire kwaliteiten van een mens mist'. Dat schrijft het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.

Dat reageert op een opmerking van Biden, die zaterdag bij de start van zijn campagne de vraag opwierp of de VS een land is dat dictators en tirannen als Vladimir Poetin en Kim Jong-un wil omhelzen.

'Noord-Koreaanse elite krijgt wekelijks rantsoenen wodka'

Volgens Korea-expert Remco Beuker omzeilt het Noord-Koreaanse regime regelmatig de sancties die het land zijn opgelegd. "Deze flessen wodka dienen als cadeaus voor de elite en houden zo het repressieve systeem in stand."

In slaap gevallen

Het persbureau somde een hele lijst op met incidenten van Biden, waaronder het moment dat hij in slaap viel tijdens een toespraak van zijn voormalige president Barack Obama in 2011. 

"We zullen nooit toestaan dat iemand de opperste leider van de Noord-Korea durft uit te dagen, maar zullen hem ervoor laten boeten", liet de KCNA weten. Het persbureau omschreef Biden als 'een dwaas met een laag IQ'.

Kim Jong-un heeft goede banden met de huidige president van de VS, Donald Trump. Die probeert volgend jaar bij de verkiezingen zijn presidentschap te prolongeren. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Trump: Kim wilde af van alle sancties tegen Noord-Korea

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore