'Wonder'

Baby die uit baarmoeder van vermoorde moeder was geroofd, opent zijn ogen

21 mei 2019 19:24 Aangepast: 22 mei 2019 15:29
Marlen Ochoa-Lopez (19) was hoogzwanger toen ze werd vermoord. Beeld © Privéfoto, via CNN

Het mag een wonder genoemd worden: de baby die uit de baarmoeder van de vermoorde 19-jarige Marlen was gesneden, heeft zijn ogen geopend. Wekenlang vocht het kindje voor zijn leven. "We hebben gebeden en er is een wonder gebeurd", laat de familie weten.

Het is een gruwelijk verhaal. De 19-jarige Marlen Ochoa-Lopez uit Amerika was hoogzwanger toen ze werd vermoord. Vervolgens is haar baby door haar moordenaars uit haar buik geroofd door het kindje eruit te snijden.

'Vrezen voor het leven van de baby'

De verdachten, een vrouw van 46, haar 40-jarige vriend en haar dochter van 24, hadden het op de hoogzwangere Marlen voorzien omdat ze haar baby wilde roven. Maar door hun daad kwam de baby in levensgevaar en kreeg het kindje geen adem meer. De verdachten belden vervolgens het alarmnummer met het verhaal dat de 46-jarige vrouw zogenaamd zou zijn bevallen van een baby die niet meer ademde.

Artsen vreesden dat de baby het niet zou halen. Al snel werd duidelijk dat de baby geroofd was en werden de drie verdachten gearresteerd. De baby vocht al die tijd voor zijn leven en lag wekenlang in het ziekenhuis. 

De drie verdachten, Clarisa (links), haar dochter Desiree en haar vriend.  De drie verdachten, Clarisa (links), haar dochter Desiree en haar vriend.

Hopen op een wonder

De familie van de vermoorde Marlen bleef bidden en hopen op een wonder. Dat gebeurde: vandaag laat een bevriende pastoor van de familie weten dat het kindje zijn ogen heeft geopend. "Marlen heeft met de baby haar liefde over het gezin uitgestort", zegt de pastoor tegen The Idependent.

"Haar man is nu een alleenstaande vader en we bidden dat de baby het haalt. We zijn heel dankbaar voor de steun die we vanuit het hele land krijgen."

Babykleertjes aangeboden

De 19-jarige Marlen raakte eind vorige maand vermist. De politie had geen idee waar ze was, totdat haar vrienden agenten wezen op een Facebook-gesprek met de 46-jarige vrouw, die gratis babykleertjes had aangeboden.

Marlen werd in een vuilnisbak gevonden in het huis van de verdachte. Ze was gewurgd, waarschijnlijk met een kabel. Volgens Amerikaanse media was de 46-jarige vrouw zelf haar zoon verloren en wilden ze dat verlies compenseren met een nieuwe baby. 

'Ze dacht dat ze gratis kleertjes kreeg voor haar kindje'

'Goed mens'

"Het is zo pijnlijk om de vrouw met wie ik vier jaar samen ben, daar te zien liggen met haar ogen dicht", vertelde haar partner eerder tegen de pers. "Marlen was een goed mens." 

Haar moeder zegt: "Mijn dochter is een engel. Dit verdiende ze niet. Deze mensen moeten bestraft worden."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Hoogzwangere Marlen uit Chicago werd vermoord, haar baby vecht voor zijn leven

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`