'Je zit in ons hart'

Ruim 2000 mensen nemen afscheid van vermoorde Julie: 'Het is zo oneerlijk'

18 mei 2019 17:01 Aangepast: 18 mei 2019 17:33
Bezoekers staan hand in hand tijdens de afscheidsplechtigheid voor de vermoorde Julie. Beeld © AFP

"Lieve, lieve Julie. Je zit in ons hart. Je deed alles vanuit je hart. We beloven je dat we vanaf nu alles met ons hart zullen doen." Dat zei de vader van de vermoorde Julie van Espen (23) vanmiddag tijdens een emotionele afscheidsdienst.

De studente werd twee weken geleden vermoord en teruggevonden in een kanaal bij Antwerpen.

De afscheidsdienst was in een kerk in het Belgische Schilde. Volgens een schatting van de politie volgden ongeveer 1600 mensen de uitvaartplechtigheid buiten op het plein bij de kerk. In de kerk zelf waren z’n zevenhonderd familieleden, vrienden en kennissen van de studente.

'Het is zo oneerlijk'

De aanwezigen luisterden naar getuigenissen van de ouders, broer, zus, en vriend van Julie. "Het is zo oneerlijk dat ik nu al afscheid van je moet nemen", zei de zus van Julie. "Waarom wordt het leven afgenomen van iemand die het meest leefde?"

Journalisten, cameramensen en fotografen waren niet welkom in de kerk. De familie had ook politici gevraagd niet naar de plechtigheid te komen.

Albertkanaal

De studente verdween op zaterdag 4 mei toen ze met de fiets op weg was naar vriendinnen in Antwerpen. Haar lichaam werd twee dagen later teruggevonden in het Albertkanaal.

De 39-jarige Steve B. bekende bij de onderzoeksrechter dat hij Julie heeft vermoord.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader van moordenaar van Julie: 'We zijn bang van hem'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`