Buitenechtelijke dochter

'Dwangsom van 5000 euro per dag als Belgische Albert II DNA-test weigert'

16 mei 2019 14:51 Aangepast: 16 mei 2019 15:23
Delphine Boël en koning Albert II Beeld © AFP

De voormalige Belgische koning Albert II moet van de Belgische rechter zijn DNA afstaan aan de 50-jarige Delphine Boël, die al jaren probeert te bewijzen dat ze een buitenechtelijke dochter is van Albert II. Zolang die medewerking blijft weigeren, moet hij 5000 euro per dag overmaken aan de vrouw, besliste het Hof van Beroep.

Albert II weigert al jaren mee te werken aan het onderzoek. Hij heeft nu nog één juridische mogelijkheid: in cassatie gaan bij de allerhoogste rechter. Tot die tijd zal hij zeker geen DNA afstaan en niet betalen, lieten zijn advocaten al eerder weten.

1,8 miljoen per jaar

Mocht hij ook daar bot vangen, dan zit er voor hem waarschijnlijk weinig anders op dan betalen. Op jaarbasis kost deze dwangsom hem 1,8 miljoen euro. Dat is het dubbele van zijn jaarlijkse inkomen. Maar daartegenover staat dat zijn vermogen wordt geschat op honderden miljoenen euro's.

Boëls moeder zou tussen 1966 en 1984 een relatie met de vorst hebben gehad. Delphines juridische vader, de zakenman Jacques Boël, heeft eerder DNA-materiaal afgestaan. Daaruit bleek dat hij niet de biologische vader is. Boël wil dat haar identiteit, en die van haar kinderen, wettelijk wordt erkend.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gedwongen DNA-test voor Belgische koning: is hij vader van Delphine?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`