Luguber bedrijfsongeval

Amerikaanse boer amputeert eigen been met zakmes: 'Ik had geen andere keus'

15 mei 2019 21:53 Aangepast: 15 mei 2019 22:13
Kurt Kaser kan het ongeluk navertellen. Beeld © Madonna Rehabilitation Hospitals.

In de Amerikaanse staat Nebraska heeft een boer zijn eigen been moeten amputeren met een zakmes, nadat hij vast was komen te zitten in een machine. Wonder boven wonder kan hij het navertellen.

De 63-jarige Kurt Kaser was graan aan het overpompen in een silo, toen hij met zijn been vast kwam te zitten en een draaiende boor zijn been greep.

Wonder

"Mijn been werd naar binnen gezogen waardoor het niet meer mogelijk was om los te komen", zegt de boer in een interview met ABC News. 

'Ik had geen keus'

Kaser was bang dat zijn hele lichaam in de machine zou verdwijnen. Hij had zijn mobiel niet bij zich en er was ook niemand in de buurt die hem kon helpen. "Ik dacht: als de machine mijn hele lichaam pakt, dan is het over. Maar toen dacht ik opeens aan mijn zakmes dat ik wél bij me had."

De Amerikaan pakte zijn zakmes en zaagde zelf zijn been af, zo'n 20 centimeter onder zijn knie. Waarschijnlijk heeft hij door de adrenaline de helse pijnen niet gevoeld. 

Adrenaline

De man verloor nooit zijn bewustzijn. Na de amputatie, kroop hij 45 meter naar een werkende telefoon. Zo kon hij hulp inschakelen en naar het ziekenhuis worden gebracht.

Kaser krijgt als zijn wonden zijn genezen een prothese.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore