Wat een doorzetter

Tiener valt 50 kilo af door elke dag naar school te lopen

15 mei 2019 16:33 Aangepast: 16 mei 2019 09:33
De 17-jarige Michael verloor ruim 57 kilo.: voor en na zijn afvalrace. Beeld © Facebook

De Amerikaanse scholier Michael Watson (17) woog twee jaar geleden nog ruim 168 kilo. Veel te veel voor een tiener van 1.90 meter, Michael werd regelmatig met zijn gewicht gepest. Daarom besloot hij af te vallen, mét succes.

"Door mijn hoge gewicht was mijn zelfvertrouwen nul", zegt de 17-jarige scholier Michael Watson uit Canton (Ohio) in een openhartig interview met CNN. Door zijn overgewicht had hij veel gezondheidsproblemen. 

Kilo's vlogen er af 

Twee jaar geleden hakte de Amerikaanse tiener de knoop door: hij woog bijna 170 kilo en wilde afvallen. Toen een scholier naar zijn kin wees en grapte: 'er hangt daar iets', gooide hij het roer om. "Die opmerking heeft me zo gekwetst. Ik wilde afvallen."

Hoe? Door gezonder te gaan eten én door elke dag naar school te gaan lopen.

Elke dag wandelde hij twee keer 20 minuten. Weer of geen weer, Michael wandelde en nam nooit meer de schoolbus. 

Nooit opgeven

Deze maand is duidelijk geworden wat zijn discipline hem heeft opgeleverd. In twee jaar tijd is hij ruim 57 kilo afgevallen. Het was niet altijd makkelijk, maar Michael gaf niet op. De scholier, die voorheen te angstig was om meisjes te benaderen, zegt nu dat hij vol zelfvertrouwen is.

"Ik vraag nu zelfs meisjes mee uit", vertelt hij in het interview. 

Anderen inspireren

De school van Michael gebruikt het verhaal om andere jongeren te inspireren. Zijn school roemt Michael. "Zijn verhaal is een voorbeeld van moedige, persoonlijke ontwikkeling die zeldzaam is voor een student op de middelbare school", zegt de directeur van de McKinley-school.

"Mike's besluit om het initiatief te nemen en om gezonder te leven en dat vol te houden, zal altijd bij ons blijven. Als je ervoor gaat, lukt het iedereen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Bij mannen is eerste fase van afvallen het lastigste'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`