Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Chinese spionage

VS wil ban op telecomgiganten die spioneren: Huawei is doelwit

15 mei 2019 02:57 Aangepast: 15 mei 2019 08:02
Beeld © Getty

De Amerikaanse president Donald Trump gaat per decreet Amerikaanse bedrijven verbieden om zaken te doen met telecomgiganten die een risico zijn voor de nationale veiligheid. Dit zou een Amerikaanse ban tot gevolg hebben voor het Chinese technologiebedrijf Huawei.

Dat meldt het Amerikaanse persbureau Reuters op basis van vertrouwelijke bronnen. Huawei wordt in verband gebracht met spionage van de Chinese overheid.

Gisteren werd bekend dat Huawei bereid was om contracten te tekenen met buitenlandse overheden waarin de onderneming belooft dat zijn apparatuur niet gebruikt wordt om mee te spioneren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Huawei belooft niet te spioneren

Handelsoorlog

Er woedt al maanden een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Dit decreet zou de al broze relatie met China nog verder onder druk zetten.

De Amerikanen verhoogden afgelopen week heffingen op zo'n 200 miljard dollar aan Chinese goederen en overwegen nog eens invoertarieven op zo'n 300 miljard dollar aan producten. De Chinezen sloegen terug door importtarieven op zo'n 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen per 1 juni te verhogen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore