Moord op studente

Steve B. bekent: Julie van fiets gesleurd en vermoord

07 mei 2019 13:49 Aangepast: 07 mei 2019 14:20
Bij de Universiteit Antwerpen is een condoleanceregister geopend. Beeld © UAntwerpen

Steve B. heeft bekend dat hij de 23-jarige Julie Van Espen heeft vermoord. Hij heeft gisteren en vandaag verklaard tegenover de politie dat hij de vrouw zaterdagavond tegenkwam en haar toen van haar fiets heeft gesleurd. Het was de bedoeling om haar te verkrachten, waar Julie zich hevig tegen zou hebben verzet.

De studente was zaterdag rond half zeven 's avonds per fiets onderweg naar vriendinnen in Antwerpen, maar daar kwam ze nooit aan: onderweg kwam ze Steve B. tegen. In zijn verklaring zegt B. dat hij de vrouw heeft gedood, waarna hij het lichaam verstopte.

In het kanaal gedumpt

Uren later dumpte hij het lichaam van Julie vervolgens in het Albertkanaal, laat het Belgische VTM Nieuws weten.

Dit is de 39-jarige Steve B. uit Antwerpen. Dit is de 39-jarige Steve B. uit Antwerpen.

B. was al twee keer eerder veroordeeld voor verkrachting, in 2004 en 2017. Voor de laatste veroordeling kreeg hij vier jaar celstraf, maar hij heeft nooit in de gevangenis gezeten. De verdachte ging namelijk in hoger beroep en in afwachting daarvan was hij op vrije voeten gesteld. Door personeelstekort zou de zaak pas in juni van dit jaar voorkomen.

B. liep 2,5 jaar op vrije voeten

Volgens de rechtbank in Antwerpen kon de man niet worden vastgezet omdat er geen indicatie was dat hij zich aan de uitvoering van zijn straf zou proberen te onttrekken. "Met andere criteria, zoals hoe gevaarlijk de verdachte is, wordt geen rekening gehouden in de wet", zegt een verslaggever van VTM Nieuws. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zus van vermoorde Julie (23): 'Ze was op de foute plaats, op het foute moment'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`