Buitenland

'Verdachte van moord op studente Julie Van Espen (23) heeft bekend'

07 mei 2019 08:56 Aangepast: 07 mei 2019 09:39
Dit is de 39-jarige Steve B. uit Antwerpen.

De 39-jarige verdachte van de moord op studente Julie Van Espen (23) heeft een bekentenis afgelegd. Dat zeggen bronnen rond het onderzoek tegen verschillende kranten. Gisteravond zou Steve B. hebben toegegeven dat hij Julie om het leven heeft gebracht. Hij zou niet de bedoeling hebben gehad om haar te doden.

Dat zeggen bronnen tegen Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

De studente vertrok zaterdagavond per fiets van huis in Schilde. De fietstocht voerde voor een groot deel langs het Albertkanaal. Daar is haar lichaam later teruggevonden. De politie had op camerabeelden gezien dat verdachte Steve B. met het fietsmandje van de studente richting het kanaal liep.

Stille mars

Zondag zal er in Antwerpen een stille mars worden gehouden na de moord op Julie Van Espen. Als protest tegen seksueel geweld én als steun voor de slachtoffers ervan, zo meldt de organisatie. De mars zal gaan van het Koningin Astridplein tot het Steenplein.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zus van vermoorde Julie (23): 'Ze was op de foute plaats, op het foute moment'

De politie arresteerde B. maandag op het station van Leuven. Hij zou de autoriteiten daarna hebben verteld waar ze moesten zoeken naar het lichaam. Toen dat was ontdekt, zou de man volgens de ingewijden bekentenissen hebben afgelegd. De autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit weten we van Steve B., de man die verdacht wordt van de moord op Julie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`