Ga naar de inhoud
Cel en tbs

Stiefvader die twee kinderen doodsloeg krijgt meer straf in hoger beroep

Archieffoto. Beeld © ANP

De stiefvader van twee jonge broertjes (3 en 5) heeft in hoger beroep 18 jaar cel en tbs opgelegd gekregen door de rechtbank op Aruba. Gabriel M. kreeg eerder 15 jaar cel opgelegd. De rechtbank acht de 21-jarige, in Sittard geboren, M. schuldig aan het zwaar mishandelen en doodslaan van zijn stiefkinderen, Roshandroh en Roshandrick.

De straf is hoger uitgevallen als gevolg van 'de gruwelijkheid' die spreekt uit het dossier.

Mishandeling en begraven

Op Aruba overleed in november 2017 de vijfjarige Roshandroh in het ziekenhuis als gevolg van ernstige mishandelingen. Na enkele dagen uitgebreid speurwerk werd daarop het lichaam van zijn driejarige broertje Roshandrick gevonden. Hij was na mishandeling om het leven gekomen en door de stiefvader begraven.

De rechtbank zegt dat M. schuldig is aan ,,ernstig huiselijk geweld" waardoor twee jonge kinderen het leven hebben verloren. De stiefvader, die 19 jaar oud was ten tijde van de mishandeling heeft geen spijt getoond en ook niet laten blijken ,,het verwerpelijke van zijn handelen in te zien", zo staat te lezen in het vonnis.

Persoonlijkheidsstoornis

Volgens de psychiater die M. onderzocht, heeft hij een antisociale persoonlijkheidsstoornis met duidelijke psychopathische kenmerken en is de kans op recidive groot. M. gaf de kinderen volgens het dossier bijna dagelijks harde klappen tegen het hoofd en sloeg ze ook op het lichaam.

Op Aruba is er geen tbs-kliniek en ook niet op de andere Caribische landen van het Koninkrijk. Wellicht moet de man op termijn voor behandeling naar Nederland.

Kindermoordenaar
Lees ook:
Kindermoordenaar komt na 45 jaar vrij ondanks smeekbeden moeder