Moordonderzoek

Lichaam vermiste Belgische Julie (23) gevonden, opgepakte man verdacht van moord

06 mei 2019 17:30 Aangepast: 06 mei 2019 20:24
De familie deelde deze foto van Julie Van Espen Beeld © Elise Van Espen

De Belgische politie heeft in het Albertkanaal in Antwerpen het lichaam van de vermiste Julie Van Espen (23) gevonden. Ze werd sinds zaterdag vermist.

De 23-jarige student van de Universiteit Antwerpen vertrok zaterdag rond 18.30 uur met de fiets naar een vriendin, maar daar kwam ze nooit aan.

Gewelddadig

Gisteren liet justitie in België weten aanwijzingen te hebben dat Julie op gewelddadige wijze om het leven was gekomen. Daarom opende het parket een moordonderzoek. Er werd gezocht naar een man met een rugzak. Hij werd later aangehouden en wordt verdacht van moord. De man werd volgens Belgische media al twee keer eerder veroordeeld voor verkrachting.

Zoektocht naar Julie (23) nu moordonderzoek

De politie gaat nu uit van een gewelddadige dood en zoekt naar een mogelijke getuige.

Kledingstukken

Langs het Albertkanaal in Antwerpen werden spullen teruggevonden van Julie, vermoedelijk kledingstukken en het rieten mandje dat op haar fiets stond. In het kanaal werd gisteren met duikers en sonarboten gezocht, maar er werd niets gevonden.

De 39-jarige verdachte werd gearresteerd op het station van Leuven nadat zijn telefoongegevens werd uitgepeild. "Door de samenwerking met de politie van Leuven kon de dertiger gearresteerd worden", laat de politie Antwerpen weten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore