In quarantaine

Passagiers mazelen-cruiseschip mogen pas van boord na vaccinatie

04 mei 2019 14:19
De Freewinds voor de kust van Saint Lucia. Beeld © EPA

Een team van de Curaçaose overheid is aan boord gegaan van het cruiseschip Freewinds, dat in quarantaine is geplaatst. Bij een vrouwelijk bemanningslid zijn de mazelen geconstateerd.

Gezondheidsdeskundigen willen voorkomen dat de ziekte zich verspreidt. Mensen die aan boord zijn worden ingeënt tegen de mazelen. Alleen wie al een prik heeft gehad, mag het schip verlaten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oproep Curaçao aan passagiers cruiseschip na uitbraak mazelen

De Freewinds is een cruiseschip van 134 meter lang, dat eigendom is van de Scientology-beweging. Het heeft Curaçao als thuishaven. Op het schip worden regelmatig concerten georganiseerd.

Er zijn meer dan 300 mensen aan boord, die zullen allemaal worden onderzocht. Dat proces kan 'meer dan een dag duren', zegt een epidemioloog tegen persbureau AP. "We hebben de plicht om de verspreiding van de ziekte te voorkomen. Als we dat zouden laten gebeuren, lopen veel mensen gevaar."

Gemeld bij de dokter

De passagiers en bemanning van het schip zijn mogelijk blootgesteld aan de ziekte. Het bemanningslid dat ziek werd, meldde zich op 22 april bij een dokter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse gezondheidsminister: anti-vaxxers hebben 'bloed aan hun handen'

Na vertrek van het cruiseschip op de 29ste werd duidelijk dat ze de mazelen had. Daarop werd het schip in quarantaine geplaatst voor de kust van het Caribische eiland Saint Lucia, voordat het terugging naar Curaçao.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`