Luchtaanvallen

Nieuwe vergeldingsactie: Israël beschoten vanuit Gazastrook

04 mei 2019 11:41 Aangepast: 04 mei 2019 12:17
Een explosie in Israël vanochtend, gezien vanuit de Gazastrook. Beeld © AFP

Militanten op de Gazastrook hebben raketten afgevuurd op doelwitten in Israël. Volgens het Israëlische leger ging het om ongeveer negentig projectielen.

Daarvan zijn er tientallen door de Israëlische raketafweer uit de lucht gehaald. Sommige projectielen kwamen diep in Israël neer. Slachtoffers vielen er volgens de autoriteiten niet. Israël reageerde meteen met luchtaanvallen.

Vergeldingsactie

Op de Gazastrook kwam door die luchtaanvallen iemand om en vielen verschillende gewonden, zeggen de Palestijnse autoriteiten. Israël laat weten dat de lanceerplekken vanwaar de raketten zijn afgeschoten, onder vuur zijn genomen door gevechtsvliegtuigen. Tanks aan de grens hebben stellingen van de Hamas-beweging beschoten.

Gisteren was het ook al raak. Twee radicale Palestijnen werden gedood bij een Israëlische luchtaanval. Het ging om een vergeldingsactie voor Palestijns geweervuur aan de grens waardoor twee Israëlische militairen gewond waren geraakt. Twee andere Palestijnen vonden de dood tijdens protesten bij het grenshek tussen Gaza en Israël.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore