Boeing schiet door

'Passagiers van de heenvlucht hadden ons al gewaarschuwd'

04 mei 2019 10:13 Aangepast: 05 mei 2019 07:53
Beeld © Jax Sheriff's Office / Twitter

Een inzittende van de Boeing 737 die gisteravond in Florida doorschoot op de landingsbaan en in het water terechtkwam, zegt dat de vlucht al onrustig was verlopen. "Passagiers van de heenvlucht hadden ons al gewaarschuwd dat de airco het niet deed."

De vlucht had in Guantanamo Bay bij vertrek al vier uur vertraging, zegt passagier Cheryl Bormann tegen de nieuwszender CNN. "We wisten niet waarom. De airconditioning was ook niet gerepareerd – mensen die uit het vliegtuig kwamen, waren er niet best aan toe. Dus we hadden geen van allen echt zin om aan boord te gaan."

Ruwe landing

De landing op marineluchtbasis in Jacksonville verliep ruw, zegt Bormann. "Het vliegtuig stuiterde, schuurde en stuiterde opnieuw. Het helde over naar rechts en daarna naar links, toen zwabberde het een beetje, om ten slotte in een crash te eindigen."

Ze vertelt hoe de inzittenden via de vleugels probeerden om het toestel te verlaten. "Het toestel lag in het water. We wisten niet waar, of het een rivier was of de oceaan. Het regende en onweerde. We stonden best wel een tijd op de vleugel. Daarna kwamen de hulpploegen en op zeker moment werd er een reddingsvlot opgeblazen waar we in klommen. Iedereen hielp iedereen."

Het toestel had 143 mensen aan boord, 136 passagiers en 7 bemanningsleden. 21 van hen werden naar het ziekenhuis gebracht, maar niemand had ernstige verwondingen. Het ongeluk gebeurde om 21.40 uur (plaatselijke tijd). 

Zwaar onweer

De mislukte landing is waarschijnlijk toe te schrijven aan een hevige onweersbui. Het toestel is eigendom van Miami Air International, dat het geregeld verhuurt aan het leger. Dat vliegt twee keer per week op en neer tussen Jacksonville en de Amerikaanse basis Guantanamo Bay op Cuba.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore