143 inzittenden

Amerikaanse Boeing 737 glijdt van landingsbaan in rivier

04 mei 2019 06:26 Aangepast: 04 mei 2019 19:14
Beeld © Jax Sheriff's Office / Twitter

Een Boeing 737 is in het Amerikaanse Jacksonville van de landingsbaan geschoten en in het water terechtgekomen. Dat gebeurde op een militaire vliegbasis. Alle 143 inzittenden hebben het ongeluk overleefd.

De politie van Jacksonville meldt het ongeluk op Twitter. De Boeing 737 was opgestegen van de militaire basis Guantanamo Bay op Cuba. Het vliegtuig van Miami Air was waarschijnlijk gehuurd door het Amerikaanse leger.

'Het vliegtuig stuiterde en piepte voor de landing', zegt een inzittende

Onder de passagiers zijn alleen lichtgewonden

Het vliegtuig belandde rond 21.40 uur in de St. Johns River in Florida, nadat het toestel het einde van de landingsbaan was voorbijgeschoten. Het toestel probeerde te landen tijdens een zware onweersbui. 21 mensen raakten gewond, maar zijn buiten levensgevaar.

'Stuiterde een paar keer' 

De sheriff van Jacksonville laat weten dat het vliegtuig niet is gezonken, het kwam slechts in ondiep water terecht. Op beelden is te zien hoe de Boeing 737 in de rivier drijft. De hulpdiensten proberen te voorkomen dat brandstof zich over het water verspreidt.

Een van de inzittenden zei dat het toestel bij de landing hard de grond raakte en daarna een aantal keer stuiterde voordat het vliegtuig in de rivier tot stilstand kwam. "Het was duidelijk dat de piloot het toestel niet volledig onder controle had'', zei ze.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore