Ga naar de inhoud
Labradoodle Ozzy

Hond eet dikke envelop met geld op, ook plastic zak in zijn maag

Beeld © Murphy & Co Veterinary Practice

Toen de 9-jaar oude labradoodle Ozzy op de deurmat een dikke witte envelop zag liggen, dacht hij vast dat er wat lekkers in zat. Maar nadat hij de inhoud op had gegeten voelde hij zich toch niet zo lekker.

Er zaten namelijk acht briefjes van twintig pond in de envelop. Ozzy moest daarom met spoed naar de dierenarts in het Engelse Llundudno. "We zien wel vaker honden die wat in hebben geslikt", zei een woordvoerder van de dierenkliniek tegen Daily Post. "Zoals toiletartikelen of sokken. Maar dit hadden we nog nooit gezien." 

160 pond opgegeten

De hond had in totaal 160 pond opgegeten. Judith Wright, de eigenaar van Ozzy zei: "Iemand was ons nog geld verschuldigd. Daarom hadden ze dat in een envelop door de brievenbus gegooid. Zo heeft Ozzy het gevonden."

Loyaal
Lees ook:
Loyaal tot ná het einde: hond Daisy bewaakt overleden baasje in bos

Naast het briefgeld slaagden de artsen er ook in om een plastic geldzak en een geldklem uit Ozzy te halen, samen met een paar stukjes wortel.

'Gaat naar omstandigheden goed met Ozzy'

Wright gaf aan dat het naar omstandigheden goed gaat met de hond. Naast de 160 pond die de baasjes zijn verloren door hun hongerige viervoeter, moesten ze ook nog ruim 130 pond aan zorgkosten betalen.