Ga naar de inhoud
Afdruk in sneeuw

Voetafdruk yeti ontdekt, claimt Indiaas leger

Beeld © Additional Directorate General of Public Information

Bergbeklimmers van het Indiase leger zeggen een voetafdruk gevonden te hebben die afkomstig zou zijn van een yeti. De wetenschap beschouwt 'de verschrikkelijke sneeuwman' als een mythe.

Een geverifieerd Twitteraccount van het Indiase leger met meer dan zes miljoen volgers plaatste gisteren foto's van wat yeti-voetafdrukken zouden moeten zijn. Op de foto's die het leger heeft verspreid, staan trotse deelnemers van de expeditie. 

'38 bij 81 centimeter groot'

De voetafdruk is volgens het Indiase leger 38 bij 81 centimeter groot en zou op 9 april door de bergbeklimmers gezien zijn bij een kamp op de Makalu, de op vijf na hoogste berg ter wereld.

 

Zoals te verwachten viel, zorgt de tweet voor een hoop ongeloof op sociale media. Het Indiase leger wordt verweten theorieën te verspreiden die tot nu toe altijd door de wetenschap zijn ontkracht.

Het Indiase leger heeft buiten de tweet geen verdere informatie gegeven. De yeti wordt afgebeeld als een harig aapachtig wezen, dat groter is dan de gemiddelde mens. De lokale bevolking is ervan overtuigd dat de yeti bestaat.