Ga naar de inhoud
Royal baby

It's a boy! Meghan Markle bevallen van eerste baby

Beeld © ANP

Meghan Markle, de hertogin van Sussex, is bevallen van haar eerste kindje. Zij en prins Harry zijn vandaag de kersverse ouders geworden van een jongetje. Hij weegt ongeveer 3260 gram.

Zo maakte Harry het nieuws bekend:

01:29
Prins Harry vertelt met een grote glimlach over de geboorte van zijn eerste kind.

Het kindje is vanochtend vroeg geboren. Moeder en zoon maken het goed, meldt Kensington Palace. De naam van het kindje is nog niet bekendgemaakt. Harry stond Meghan bij tijdens de bevalling. Hij vertelde 'heel trots te zijn' op zijn echtgenote. Hij noemde de geboorte 'een geweldige ervaring'.

Geen fotomoment

Meghan is nog niet in het openbaar verschenen met haar baby. Normaal gesproken is er een fotomoment vlak na de geboorte, bij het ziekenhuis waar doorgaans de Britse royals bevallen. Maar Meghan en Harry lieten eerder al weten dat ze na de geboorte eerst wat 'alleen-tijd' willen met de baby. 

Dat de bevalling van Meghan niet lang meer op zich zou laten wachten, was voor de Britse fans al wel duidelijk. De moeder van Meghan, Doria Ragland, was namelijk een tijd terug al overgevlogen van Los Angeles naar Londen.

 

Britten staan te popelen om eerste blik van royal baby op te vangen

01:58
Het zijn spannende dagen voor koningshuisfans in Groot-Brittannië: 'Ik kijk uren naar het nieuws'

Drukte bij gokkantoren

De gokkantoren kregen het ook steeds drukker in Engeland. Er werd de afgelopen weken volop gewed op het mogelijke geslacht en de naam van 'baby Sussex'. En als we de peilingen mogen geloven, is in ieder geval één van de namen 'Diana'.

Een kijkje terug in de tijd

01:02
Sinds hun verloving is er maar één vraag waar iedereen antwoord op wilde: ''Wanneer komt er een baby?''