Ga naar de inhoud
Vrouwelijke slachtoffers

Seriemoordenaar op Cyprus: al vier lijken gevonden

Het vijfde slachtoffer werd gevonden in een meer in Nicosia. Beeld © Getty Images

Cyprus is al twee weken in de ban van een seriemoordenaar, die inmiddels is opgepakt. De man heeft bekend vijf vrouwen en twee kinderen te hebben vermoord. Vandaag vond de politie een vierde lijk in een reiskoffer.

Het eerste lijk in deze moordzaak werd twee weken geleden bij toeval ontdekt door toeristen. Zij vonden het lichaam in een mijnschacht die niet meer in gebruik is. Daar werd later nog een stoffelijk overschot aangetroffen. Het derde was verstopt op een schietterrein 15 kilometer verderop.

De verdachte is een 35-jarige beroepsofficier in het Cypriotische leger. Hij kwam bij de politie in beeld nadat de online berichten tussen hem en een van de slachtoffers, de 38-jarige Marry Rose Tiburcio, op haar telefoon werden ontdekt.

Kinderen vermoord

Vorige week bekende hij dat hij vijf vrouwen, vooral van Aziatische afkomst, om het leven heeft gebracht. Ook heeft hij toegegeven twee van hun jonge dochters te hebben gedood, onder wie een meisje van 6. De verdachte kwam met de vrouwen in contact via een datingsite.

Vandaag werd een vrouwenlichaam in verregaande staat van ontbinding ontdekt in een reiskoffer. Deze lag in een giftig meer bij een verlaten mijn ten westen van de hoofdstad Nicosia. "Het kostte heel veel moeite de koffer die verzwaard was met een blok cement uit het water te halen'', zei een woordvoerder. Daarmee komt het aantal geborgen slachtoffers uit op vier. 

Grootste
Lees ook:
Grootste seriemoordenaar uit historie VS? Man (78) bekent 90 moorden

De grootste oppositiepartij beschuldigt de politie ervan de vermissingszaken niet serieus genomen te hebben, omdat de vrouwen van buitenlandse afkomst zijn.

Protest

Op het eiland is met afschuw gereageerd op de moorden. Bij een herdenking van de slachtoffers hielden demonstranten borden omhoog, onder meer met 'Stop discriminatie van vrouwen en buitenlanders'.

President Nicos Anastasiades van Cyprus zegt in een statement dat hij in shock is ' door zoveel schandelijke moorden tegen onschuldige buitenlandse vrouwen en jonge kinderen.' 

Bron: RTL Nieuws / ANP