Ga naar de inhoud
Sterke band

Loyaal tot ná het einde: hond Daisy bewaakt overleden baasje in bos

Hond Daisy in het bos waar ze werd aangetroffen. Beeld © Pierce County Sheriff's Department.

Als hond Daisy niet naast haar overleden baasje was blijven zitten, was het lichaam van de 64-jarige vermiste wandelaar waarschijnlijk nooit gevonden, vertelt de politie uit het Amerikaanse Eatonville. Daisy bleef aan de zijde van haar overleden baasje en blafte toen reddingswerkers in de buurt kwamen.

De man was woensdag met Daisy gaan wandelen in de bossen bij zijn woonplaats Eatonville in de Amerikaanse staat Washington. Toen het 's avonds donker werd en ze nog niet thuis waren, sloeg zijn vrouw alarm.

De politie en een reddingsploeg begonnen de volgende ochtend met een uitgebreide zoekactie. Die middag vonden ze de auto van de man op een pad in het bos. In de auto lag een lijst met zogeheten geocachinglocaties.

Dicht struikgewas

Toen de reddingswerkers op die locaties gingen zoeken, hoorde één van hen een hond blaffen. Hij volgde het geluid en na kruipen een half uur door dicht struikgewas, vond hij de hond.

Daisy bleek naast haar overleden baasje te zitten. Het lichaam werd teruggehaald en Daisy werd naar huis gebracht.

Volgens de lijkschouwer is de wandelaar overleden aan een hartziekte. "Zonder het blaffen van zijn trouwe vriend Daisy hadden we de man nooit gevonden", laat de politie weten.