Foto op sociale media

Britse politie onderzoekt foto van stoffelijk overschot voetballer Sala

28 april 2019 08:23 Aangepast: 28 april 2019 13:08

De Britse politie doet onderzoek naar een foto waarop het dode lichaam te zien zou zijn van voetballer Emiliano Sala, die eerder dit jaar omkwam bij een vliegtuigcrash in Het Kanaal. De foto van het lichamelijk overschot van de 28-jarige Sala werd online geplaatst.

De Argentijnse voetballer kwam op 21 januari om het leven toen hij met een privévliegtuigje naar Cardiff City vloog. Hij was onderweg naar zijn eerste training bij die Engelse club, die hem voor 15 miljoen pond had overgenomen van het Franse FC Nantes.

Het toestel met het lichaam van Sala werd pas twee weken later gevonden.

Walgelijk

Een woordvoerder van de politie zegt tegen de BBC op de hoogte te zijn van de foto."We weten dat er een foto van het lichamelijk overschot van de heer Sala is gedeeld op sociale mediakanalen en we walgen er van dat iemand dat heeft gedaan."

"Het is vanzelfsprekend een zeer moeilijke tijd voor de familie van de heer Sala en zij zouden niet nog extra moeten lijden onder dit soort dingen. We onderzoeken deze zaak en werken samen met verschillende diensten om er achter te komen hoe deze foto is genomen en wie er voor verantwoordelijk is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drie maanden na fatale crash voetballer Sala overlijdt vader aan hartaanval

Vrijdag werd bekend dat de vader van Sala drie maanden na de dood van zijn zoon, is overleden aan de gevolgen van een hartaanval.

De twee voetbalclubs maken intussen ruzie over de transfersom. Cardiff City heeft de 15 miljoen nog niet betaald aan FC Nantes.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Piloot van gecrashte vliegtuig Sala was kleurenblind'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore