Infiltreerde bij NRA

Anderhalf jaar cel voor Russische spionne Maria Boetina in VS

26 april 2019 18:23 Aangepast: 26 april 2019 18:24
Beeld © YouTube

De Russische spionnen Maria Boetina is in de VS veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf.  Ze had al bekend schuldig te zijn aan een poging te infiltreren in de overwegend Republikeinse wapenlobby van de National Rifle Association (NRA).

Het was de bedoeling op die manier meer invloed te krijgen op Amerikaanse conservatieve activisten en Republikeinen. De NRA staat dicht bij de Republikeinen van de Amerikaanse president Donald Trump. 

Boetina zou bijvoorbeeld een ontmoeting tussen de top van de NRA en de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov hebben geregeld. 

Daarna uitgezet naar Rusland

De rechter zei dat de 18 maanden gevangenisstraf inclusief de 9 maanden is die Boetina al sinds haar arrestatie in juli heeft vastgezeten. Na het uitzitten van haar straf wordt Boetina uitgezet naar Rusland.

Maria Boetina studeerde in de VS en ontpopte zich vervolgens ook als rechtse politieke activiste en pleitbezorger voor wapenrechten.

De rechtszaak tegen Maria Boetina

De Russische studente Maria Boetina werd volgens verschillende bronnen door de Sparrow School klaargestoomd tot verleidelijke spion.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore