Terreur

Aanslagen Sri Lanka verscheuren families: 'Geen woorden kunnen deze pijn beschrijven'

22 april 2019 12:42 Aangepast: 23 april 2019 07:44
Beeld © EPA

Door de terroristische aanslagen tijdens Paasvieringen in Sri Lanka, zijn hele families verscheurd. Wie zijn deze mensen? Een greep uit de geraakte gezinnen.

Gelukkige familieleden, lachend, met een uitgebreid paasontbijt voor hun neus. Vlak voor de aanslagen in het Shangri-La Hotel plaatste Nisanga Mayadunne nog een gezinskiekje op Facebook. 'Paasontbijt met de familie', zette ze er met een lachende smiley onder.

Heel slim

Niet veel later kwamen Nisanga en haar moeder Shantha, een bekende Sri Lankaanse tv-kok, om het leven bij een van de acht bloedige aanslagen in Sri Lanka. Het is onbekend hoe het met de rest van de familie is.

Op Facebook heeft een familielid de dood van de twee vrouwen bevestigd. "Geen woorden kunnen deze pijn beschrijven. We houden van jullie."

Een vriendin van Nisanga, die met de jonge vrouw aan de universiteit studeerde, zegt dat ze in shock is. "Nilanga was een erg populaire vrouw", zei ze tegen Gulf News. "En ze was heel slim." 

Anders Holch Povlsen en zijn vrouw. Anders Holch Povlsen en zijn vrouw.

Drie kinderen overleden

De Deense Anders Holch Povlsen is hard geraakt door de aanslagen. De 46-jarige eigenaar van kledingketen Bestseller verloor drie van zijn vier kinderen. Dat heeft zijn woordvoerder bevestigd. De man is een van de rijkste mensen van Denemarken én de grootste privé-landeigenaar van Schotland.

Een paar dagen voor de bloedige gebeurtenissen had hij nog aan een journalist verteld dat hij samen met zijn kinderen de Schotse Higlands in ere wilde herstellen. Zijn kinderen heten Astrid, Agnes, Alma en Alfred. Wie er is overleden, is niet bekendgemaakt. Alma plaatste een paar dagen voor het drama een foto van Astrid, Agnes en Alfred op haar Instagramaccount. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse vrouw omgekomen bij aanslagen Sri Lanka

'Compleet in shock'

Ook het gezin Nicholson uit Engeland (zie hun Facebookfoto hieronder), is verscheurd door de aanslagen. Moeder Anita (42) en zoon Alex (11) zouden beiden om het leven gekomen in het Shangri La Hotel, zo schrijft de Engelse krant Metro. Ze zouden aan het ontbijt hebben gezeten.

Vader Ben raakte gewond, maar zou de aanslag wel hebben overleefd. Hoe het met dochter Annabel is, is nog onduidelijk. Volgens de krant Metro is ze nog steeds vermist en is Ben 'compleet in shock'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Minister: extremistische moslimgroep achter aanslagen Sri Lanka

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore