Aanslagen in Sri Lanka

Nederlands slachtoffer (54) Sri Lanka laat man en kinderen na

21 april 2019 20:24 Aangepast: 21 april 2019 21:04
Het Shangri-La Hotel in Colombo na de explosie. Beeld © EPA

De 54-jarige vrouw die is omgekomen bij de aanslagen in Sri Lanka was op vakantie met haar gezin. Dat zegt de Nederlandse ambassadeur in Sri Lanka tegen RTL Nieuws. De vrouw kwam om het leven bij de bomaanslag op het Cinnamon Grand Hotel in Colombo.

De vrouw was in Sri Lanka met haar man en kinderen.

"Ze was in een hotel waar een bom afging. Dat heeft ze niet overleefd. Wij hebben contact gehad met de familie", vertelt ambassadeur Doornewaard.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse toeriste in Sri Lanka: 'Bij het ontbijt hoorden we een harde knal'

Volgens haar lijkt het erop dat er geen andere Nederlanders gewond zijn geraakt door de aanslag, maar helemaal zeker is dat nog niet. "Ik kan niet helemaal uitsluiten dat er andere Nederlandse slachtoffers zijn, omdat nog niet iedereen geïdentificeerd is." 

De Nederlandse ambassade is de hele dag druk geweest met het bellen van ziekenhuizen en het verzamelen van informatie. "Het is hier nu 23.00 uur 's avonds en ik zit nog op kantoor." 

Het contact tussen Nederland en Sri Lanka is soms moeilijk. "We krijgen veel vragen van familie in Nederland. Sociale media liggen hier plat en telefoonverbindingen zijn slecht." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore