Aanslagen Sri Lanka

Nederlandse toeriste in Sri Lanka: 'Bij het ontbijt hoorden we een harde knal'

21 april 2019 19:54 Aangepast: 21 april 2019 21:08

Ineens zaten de Nederlandse Jamie Deen en haar zus in de chaos in Sri Lanka. Ze zijn er op vakantie en sliepen in het plaatsje Negombo, vlakbij de plek waar een bom afging in een kerk. "Pas toen onze vader belde, wisten we dat het groter was."

Jamie en haar zus zijn nog maar net in Sri Lanka. De eerste nacht verbleven ze bij een lokale familie in de plaats Negombo. "We waren redelijk vroeg wakker. Tijdens het ontbijt hoorden we ineens een harde knal." Dat bleek later de aanslag op een kerk te zijn geweest.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van minuut tot minuut: aanslagen Sri Lanka

De knal deed eerst geen alarmbellen rinkelen bij de zussen. Pas toen de vrouw bij wie ze verbleven in paniek raakte, wisten ze dat er iets gebeurd was. "We liepen naar haar toe om te vragen wat er gebeurd was. 'Er was een bom, er was een bom', riep ze."

Ongeveer tien minuten later kwamen familieleden van de vrouw aan. Zij waren in de kerk tijdens de aanslag. "Ze hadden bloedvlekken in de nek en op de armen. Die mensen zagen er toegetakeld uit."

Verzwegen voor thuisfront

De zussen besloten wel door te reizen. Vooral ook omdat ze van de lokale bevolking hoorden dat het allemaal wel meeviel. Tijdens de busrit naar een andere plaats kregen ze een telefoontje van hun vader. "We dachten: we zeggen niks, dan hoeft de familie zich geen zorgen te maken. Maar aan de telefoon hoorden we dat er op meerdere plaatsen iets gebeurd was. Dat hoorden we vanuit Nederland."

Dat de aanslagen zo groot waren, was wel even schrikken voor Jamie en haar zus. "Achteraf is het maar goed dat we wel zijn doorgereisd. We hadden anders niet eens kunnen vertrekken uit Negombo. Alles werd afgesloten."

Dashcam filmt explosie bij kerk

Meerdere kerken en hotels werden getroffen door bomexplosies. De explosie in één van de kerken is gefilmd door een dashcam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore