Speciale Airbus

15 slachtoffers busongeluk Madeira aangekomen in Duitsland

20 april 2019 19:34
Een voor ziekenvervoer ingerichte Airbus van de luchtmacht haalde de gewonden op. Beeld © AFP

Vijftien Duitsers die woensdag gewond raakten bij het busongeluk op het Portugese eiland Madeira, zijn vanavond weer aangekomen in Duitsland. Een voor ziekenvervoer ingerichte Airbus van de luchtmacht haalde de gewonden op.

De Duitse toeristen waren afgelopen week op het eiland onderweg naar een restaurant om met z'n allen uit eten te gaan. Maar dat uitje veranderde in een vreselijk drama. De bus waarin de groep vervoerd werd, raakte van de weg en viel vervolgens meters naar beneden. Er kwamen 11 mannen en 18 vrouwen in de leeftijd van 40 tot 60 jaar om het leven.

27 gewonden

Nog eens 27 anderen raakten gewond, onder wie ook de Portugese buschauffeur en de gids. Hoe de bus van de weg heeft kunnen raken, wordt nog onderzocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Inzittende busongeluk Madeira: 'Iedereen schreeuwde'

Gisteren was al één gewonde naar Duitsland teruggebracht. Vandaag werden nog eens vijftien Duitsers naar hun thuisland gebracht. Eén gewonde kon op korte termijn de reis nog niet maken.

Ambulances stonden klaar

Op het vliegveld in Keulen, waar de Airbus landde, stonden ambulances klaar om de gewonden naar de Duitse ziekenhuizen te vervoeren. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`