9000 volgers

Facebookpagina voor treurige Thaise hond die uit zee werd gered

20 april 2019 12:29 Aangepast: 20 april 2019 13:07
Boonrod, de treurige zwemhond. Beeld © Watchdog Thailand / AFP

Boonrod, de hond die afgelopen week midden in de Golf van Thailand uit het water werd gevist, heeft zijn eigen Facebookpagina gekregen. Het steevast treurig kijkende dier raakt een snaar bij de Thaise bevolking – en bij hondenliefhebbers over de hele wereld.

Bijna negenduizend mensen volgen de pagina intussen. Ze grijpen de kans aan om hun eigen tekeningen en schilderijen van Boonrod onder de aandacht te brengen.

Overlever

Een week geleden werd Boonrod (Thais voor 'overlever') uit zee gered door werknemers van een olieplatform, liefst 220 kilometer uit de kust. Ze zagen de hondenkop steeds tussen de golven opduiken. Hoe Boonrod zo ver van de bewoonde wereld terechtkwam, is nog steeds een raadsel.

Van de reddingsactie werd uitgebreid verslag gedaan. Foto's van Boonrod gaan sindsdien de wereld over. Honderden mensen hebben aangegeven dat ze hem willen adopteren, maar dat is niet nodig: de man die hem uit het water haalde, gaat voor hem zorgen. De dierenarts heeft intussen vastgesteld dat de hond het uitstekend maakt na zijn hachelijke avontuur.

©AFP

©EPA

©AFP

©EPA

©AFP

©EPA

©AFP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`