18 en 19 jaar

Tieners aangehouden na moord journaliste Noord-Ierland

20 april 2019 09:32 Aangepast: 20 april 2019 12:15
Een vrouw loopt met bloemen naar de plek waar de journaliste Lyra McKee werd doodgeschoten. Beeld © AFP

De Noord-Ierse politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met de dood van de 29-jarige journaliste Lyra McKee. Het gaat om mannen van 18 en 19 jaar.

De journaliste kwam gisteren om het leven bij rellen in de Noord-Ierse stad Londonderry. De politie beschouwt de dodelijke schietpartij als een terroristisch incident.

Video verdachte

In de stad brak oproer uit nadat de politie een paar huizen was binnengevallen. De politie publiceerde gisteren video-opnamen van een gemaskerde schutter die kogels afvuurde op politievoertuigen en toeschouwers (zie hieronder). De doodgeschoten McKee stond naast een van de politieauto's.

De politie vermoedt dat extremisten van de Real Irish Republican Army (Echte Ierse Republikeinse Leger) achter het dodelijke geweld zitten. De spanningen zijn toegenomen in de aanloop naar Pasen. Dan herdenken republikeinen de Paasopstand van 1916 tegen de Britse heerschappij in Ierland.

Tijdens een wake voor de om het leven gekomen McKee zei haar partner dat haar 'prachtige toekomst is uitgewist door een barbaarse daad'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Journaliste (29) doodgeschoten bij rellen Noord-Ierland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore