Vastgeketend aan bed

Levenslang voor ouders die kinderen jarenlang vasthielden in horrorhuis

20 april 2019 03:23 Aangepast: 20 april 2019 22:54
David (met lila stropdas) en Louise (helemaal links) Turpin horen met hun advocaten hun veroordeling aan Beeld © AFP

Een echtpaar in Californië dat hun dertien kinderen jarenlang opsloot in huis en mishandelde, is veroordeeld tot een levenslange celstraf. In het 'horrorhuis', dat vorig jaar werd ontdekt toen een van de kinderen ontsnapte, brachten de kinderen het grootste deel van hun leven geketend aan hun bed door.

David en Louise Turpin hebben dertien kinderen in de leeftijd van 2 tot 29 jaar. Begin 2018 wist hun toen 17-jarige dochter te ontsnappen en de politie te bellen, al was dat nog lastig genoeg. Ze had geen idee van haar adres bijvoorbeeld, maar kon nog wel duidelijk maken wat er aan de hand was. 

Vastgeketend aan bed

Toen de agenten het huis betraden wisten ze niet wat ze zagen. Het huis lag vol vuil en uitwerpselen en ze vonden een kind vastgeketend in bed. De politie dacht dat het om kleine kinderen ging, maar het bleek dat ze zich niet goed hadden ontwikkeld en vermagerd zijn. De oudste (29) woog 37 kilo.

Toch lukte het de ouders om naar buiten toe de schijn op te houden dat het een normaal huishouden betrof. Van buiten zag het huis er niet opvallend uit. De kinderen werden opgesloten in hun kamers en kwamen niet buiten.

Overdag sliepen ze, alleen in de nacht waren ze vaak een paar uur wakker en uit hun kamer om te eten.  

Het horrorhuis zag er aan de buitenkant opvallend normaal uit Het horrorhuis zag er aan de buitenkant opvallend normaal uit

'Dachten ons te beschermen'

Moeder Louise betuigde in tranen spijt in de rechtbank en ook een van de kinderen riep de rechter op om mild te zijn voor de ouders, omdat 'ze echt dachten dat alles wat ze deden was om ons te beschermen.'

Gevangen kinderen gered van ouders: 'Ze waren vel over been'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore